2013. október 18., péntek

Könyv torta 3.0 verzió

Könyv tortát készítettem. A 40*30-as piskótát citromos krémmel töltöttem meg amit dermesztés után könyv formájúra faragtam. Burkolás után airbrush-al lefestettem. A "könyv" tetejére készítettem egy libatollat (cukormasszából) valamint húzott cukorból egy tintatartót tetővel.

2013. október 16., szerda

Maci a dobozban / Bear in the box cake

Két éves lett az én tündér pici lánykám. Imádja a macikat így nem volt nehéz eldöntenem milyen tortát is kapjon. 20 szeletes kerek piskótát sütöttem amiből kifaragtam a "doboz" formát és a macit. A piskóta dobos krém volt és fehér-csoki krém. A krémek közé ropogós pirított mandulaszeleket tettem. A maci "szőre" doboskrémből készült. Nagyon tetszett Kittinek a szülinapi torta amit először nem engedett felvágni, de én készültem "pót" tortával így nem maradt a család torta nélkül :)

2013. október 6., vasárnap

Cukorvirág orchideás cukorcsipkés torta

Szeretett és nagyra becsült gyermekorvosunk kérte ezt az orchideás tortát. A cukorvirág orchideát lila színűre festettem.  A torta oldalát cukorcsipkével díszítettem. Egy igazán egyszerű, de szerintem annál mutatósabb torta készült. Csokikrémmel lett megtöltve.


Fényképezőgép torta 2

Egy vadásznak készült ez a torta. A fotózás a hobbija így a téma adott volt. Az alsó tortára körbe és kacskaringózva erdei fotók (őz, szarvas, vaddisznó stb) kerültek cukorlapból, a fényképezőgép kijelzőjére is került egy cukorlap amin őzike van. A fényképezőgép-torta és az alsó szint is tejszínes túrókrémmel lett megtöltve ami közé ropogós csokiréteget tettem.


Karamellrózsás pink torta cukorcsipkével 2.0 verzió

Készült már egy hasonló karamellvirágos torta pár hónapja. Ez egy nagyobb "verzió"  a rózsákból is több van rajta, valamimint barna cukorcsipkét tettem rá fekete helyett. Imádtam készíteni. :)  Doboskrém töltelékkel lett megtöltve a csokis piskóta.