2014. május 31., szombat

Séf sapka torta / Chef hat cake

Csokikrémmel töltött szakácssapka ami mellé szükség van még egy pár darab friss marcipán zöldségre és a felvágásukhoz szükséges cukormasszából készült késre is :)


2014. május 26., hétfő

Csipkés esküvői torta házassági évfordulóra

Mit is mondhatnék így elsőre... imádtam :) 50. házassági évfordulóra készült ez szépség. Mint utólag megtudtam annak idején amikor a házasság köttetett nem volt az ifjúpárnak esküvői torta így dupla meglepetés volt számukra. Mindenképp szolid tortát álmodtunk meg, a tetején hortenziával. Az alsó része csokis piskótalap csokikrémmel, a középső és a legfelső vaníliás piskóta diódarabokkal, karamell krémmel és pirított karamellizált dióval. A torták oldala cukorcsipkével lett díszítve.

2014. május 18., vasárnap

Monster High torta és Draculaura / Monster High cake and gumpaste draculaura

A Monster High láz folytatódik. A következő szereplő akit cukorból és marcipánból elkészítettem Draculaura ő egy vegetáriánus vámpír és az 1600 éves Drakula lánya. Van két vámpírfoga, fekete színű a haja rózsaszín csíkokkal, a bal szeme alatt egy szív alakú anyajegy látható. A torta gluténmentes, az alsó része csokikrémmel a teteje tejszínes túrókrémmel lett megtöltve. Készült egy kistáska is valamint Monster high logó is a tortára. A felső szint oldalát kárómintával díszítettem.


A cukorbaba száradás közben:



2014. május 2., péntek

Kreatív blog díj

Egy újabb bloger díjat kaptam Hankától amit Szera indított útjára. 

Köszönöm Hanka, hogy gondoltál rám! :)


A szabály nagyon egyszerű: "Add tovább! DE! Kinek? Akinek szeretnéd!"
Az általam kedvelt 5  kreatív blog a következő: 

Fogadjátok sok szeretettel :)